14.9 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Червен десант в бургаски регион, БСП се активизира

Поредица от срещи в бургаски регион проведоха  народни представители от ПГКБ и членове на НС на БСП през вчерашния ден. Депутатите Асен Гагаузов, Пламен Орешарски, Боян Чуков, Атанас Мерджанов, Пенко Атанасов, областният председател на БСП и член на НС на БСП Бургас Атанас Зафиров и члена на НС на БСП Любомир Пантелеев, разговаряха по наболели проблеми с хората.

      Срещите се проведоха в Айтос и  Карнобат с депутата от ПГКБ Асен Гагаузов, в Бургас с депутата от ПГКБ Пламен Орешарски, в Поморие участва членът на НС на БСП Боян Чуков, в Приморско и Созопол на срещата бяха депутатът от ПГКБ Атанас Мерджанов и членът на НС на БСП Атанас Зафиров, в село Люляково участва депутатът от ПГКБ Пенко Атанасов, в Царево – депутатът от ПГКБ Пламен Орешарски и членът на НС на БСП Атанас Зафиров, в Средец беше членът на НС на БСП Любомир Панталеев.

 

      Основните теми, които бяха засегнати в дебатите с граждани касаеха тежката икономическа обстановка, в която страната ни се намира в момента, безработицата, затрудненията на хората, неспособни да плащат вноските по кредитите си, намалялата раждаемост.

 

      По данни на националния статистически институт, предоставени от КНСБ, над 1,6 милиона домакинства у нас живеят на границата на бедността. За шестдесет процента от хората е проблем да плащат банковите си сметки, а близо двадесет процента се лишават от лекарства. Безработицата вече е двуцифрена. Официалната линия на бедност е 241 лева, а обезщетението за бременност и майчинство е 240 лева. Децата от малки трябва да се учат на мизерия. Тези и още редица проблеми бяха обсъдени на срещите.

 

      Коментиран бе изборът на Сергей Станишев за президент на ПЕС, като успех на БСП и  България.    

 

      Обсъждан бе предстоящия референдум за Белене и алтернативния бюджет на БСП за 2013 година.

 

      Навсякъде хората питаха за подробности около проекта за изграждане на ТЕЦ в Република Турция, близо до границата с България и изразиха желанието си да получат яснота по темата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук