6.5 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Черноморец има почетен гражданин

С пълно мнозинство общинските съветници приеха предложението на кмета на община Созопол Панайот Рейзи за удостояване с почетното звание „Почетен гражданин на град Черноморец” на Александра Маринова.

Александра Маринова е световна шампионка по карате за 2013 година, но най- добрата каратистка в света има зад гърба си много медали и спортни успехи през годините. Александра успя да достигне най- високия връх в спортната си кариера по време на Световното първенство в София, където възпитаничката на КК”Буши до” успя да изкачи стълбицата на победителя в съревнование с най- силните каратисти в света. Световното първенство събра 297 състезатели от 52 страни и за първи път се провежда извън Япония.

Александра Маринова бе удостоена с най- високото отличие изключителните си спортни заслуги и популяризиране на спорта и страната в цял свят.

Сред титлите й са Спортист №1 на БККФ-2009г-девойки и Спортист №1 на община Созопол за 2009 г. Като състезател на Състезател  на СК „Буши-до” –Черноморец  -карате киокушинкан- покрива 1-ви дан . Нейни треньори през годинита са Семпай Иван Иванов – 2 дан;  Семпай Живко Андреев – 1 дан.

В момента Александра е студентка втори курс по право в СУ”Св. Климен Охридски”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук