11 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Черноморец направи 2:2 срещу Славия в драматичен мач

Отборът на Черноморец-Бургас направи домакинско равенство 2:2 срещу тима на Славия, в мач от 10-тия кръг на родния шампионат. Бургазлии съумяваха на два пъти да изравняват резултата, като имаха възможност да се поздравят и с трите точки.

Първата сериозна опасност дойде в 14-та минута, когато Жереми Манзоро излезе очи в очи с Петков, но ударът му бе отразен. Десетина минути по-късно гостите откриха резултата чрез Курдов, който се възползва от грешка в отбраната на домакините и прати топката в мрежата. „Акулите“ имаха възможност да изравнят до края на първата част. В 45-та минута Чико излезе сам срещу Петков, но и неговия удар бе спасен.

Черноморци все пак съумяха да изравнят. Голът падна 6 минути след подновяването на играта. Нажиб Амари стреля от около 20 метра и направи резултата 1:1. След попадението бургазлии се активизираха и започнаха да пресират своя съперник. Точно тогава нова фрапантна грешка в отбраната позволи на гостите отново да излязат напред в резултата. Да Силва излезе на добра стрелкова позиция и след рикошет, удара му попадна във вратата на домакините за 2:1.  След този гол буквално се играеше на една врата. „Акулите“ обсадиха вратата на Славия в търсене на изравнителен гол. Последваха пропуски на Ванчо Траянов, Нажиб Амари и Жереми Манзоро. В 89-та минута бургазлии получиха правото да изпълнят дузпа, след като влезлият като резерва Николай Павлов беше повален в наказателното поле. Точен за 2:2 от бялата точка беше Лъчезар Балтанов. При този резултат завърши срещата и двата отбора си поделиха по една точка.

Отборът на Черноморец-Бургас заема 11-то място във временното класиране, като има в актива си 11 точки. В следващия кръг бургазлии гостуват на ЦСКА в София.

 

Димитър Димитров: Липсва ни умението пред гола

 

„Първото полувреме имахме реалния шанс да водим с няколко гола, но както видяхме противникът ни водеше с 1:0. Пропуснахме много чисти положения. Освен това отново правим елементарни грешки, но не искам да обвинявам никого. Това са млади хора и смятам, че трябва да проявим нужното търпение към тях. Определено по притеснително е неумението ни пред гола. Тази година ще ни бъде много тежко. За пореден мач допускаме голове от уникални наши грешки, а не от това, че сме били надиграни. Признавам, че дузпата беше спорна, но искам да подчертая, че преди това имаше сто процентова такава, която не беше отсъдена за нас. Знаете, че едно е да ти дадат дузпа в 60-та минута и съвсем друго е в последната минута“, коментира след края на двубоя старши треньорът на Черноморец-Бургас Димитър Димитров.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук