16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Черноморец победи Ботев Враца с 2:0

Отборът на „Черноморец-Бургас” записа победа като гост на „Ботев” Враца с 2:0. Срещата започна сравнително равностойно, без опасни положения в първите минути. В 18-та минута нападателят на „Черноморец” Лорис Арно се контузи и беше принудително заменен от Преслав Йорданов. В 25-та минута гостите от Бургас създадоха първото опасно положение. Балджийски стреля от границата на наказателното поле, но вратарят на домакините успя да избие. 10 минути по-късно Велелин Филипов също имаше шанс при разбъркване в наказателното поле, но до гол не се стигна. Попадението стана факт в последната минута на първата част, когато Преслав Йорданов засече с глава центриране от корнер и изведе „акулите” напред в резултата.

През втората част бургазлии дадоха инициативата на домакините, които имаха няколко много добри възможности да се върнат в мача, но вещите намеси на Стоян Колев и късметът не позволиха това да се случи. Въпреки домакинския натиск, момчетата на Димитър Димитров сложиха край на интригата в 82-та минута. Влезлият като резерва Гаел се възползва от неразбирателство между стражът на домакините и защитник, и се разписа за 2:0. До края на двубоя преднината можеше да стане и класическа, но ударът на Балджийски мина над напречната греда.

„Акулите” продължават да заемат 6-то място във временното класиране, имайки в актива си 37 точки. В следващия кръг черноморци приемат тима на „Берое”. Срещата е на 28-ми април /неделя/ от 18:00 часа.

 

Димитър Димитров: Заслужен успех

 

„Мач с две лица за нашия отбор. През първото полувреме показахме лице, което искам да виждам, с трайно владеене на топката, скорост и голови ситуации. През втората част пък показахме лицето, което не искам да виждам, такова, което се огъва под натиска на домакините. Все пак като цяло смятам, че успехът ни е заслужен. Знам проблемите на домакините, липсата на точки и напрежението, което има при тях. Ние пък имахме много кадрови проблеми, контузени, наказани, хора в националните гарнитури. Затова не успяхме да съберем пълноценна група, бяхме с 15 човека в този мач. Тази победа ще ни даде самочувствие и съм уверен, че във всеки мач ще играем на предела на възможностите ни, с коректност и феърплей. Колко можем, това вече е отделен въпрос”, сподели наставникът на „Черноморец-Бургас” след края на двубоя.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук