15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Черноморец победи Славия и се изкачи на четвърто място

Отборът на „Черноморец-Бургас“ продължи своето силно представяне и победи категорично „Славия“ с 2:0. „Акулите“ изиграха много силни 90 минути и нито за момент не дадоха шанс за изява на своя противник.

Още в началните минути бургазлии имаха шанс да открият резултата, чрез Яник Боли и Тодор Паланков. Натискът на домакините се увенча в 34-та минута. Исуф Уатара получи пас в наказателното поле от Фо-Поре и с удар от няколко метра откри резултата. Няколко минути преди края на първата част играч на гостите игра с ръка в наказателното поле, след което Боли вкара топката в мрежата, но съдията не отсъди нито дузпа, нито гол, а нарушение в атака.

В началото на втората част момчетата на Димитър Димитров сложиха край на интригата с второ попадение. Гаел стреля към вратата, топката се удари в страничната греда, а Лъчезар Балтанов я довкара за 2:0. До края на срещата Венцислав Христов, който влезе като резерва, имаше на няколко пъти възможност да направи успеха още по категоричен, но липса на концентрация в завършващата фаза му попречи да го направи.

С актив от 27 точки отборът на „Черноморец-Бургас“ заема четвърто място във временното класиране. В последния, 15-ти, кръг за полусезона „акулите“ гостуват на „Литекс“ в Ловеч. Срещата е на 8-ми декември /събота/ от 14:00 часа.

 

Димитър Димитров: Диктувахме събитията на терена и заслужено спечелихме

 

„Напълно заслужен успех на нашия отбор. Жалко, че спечелихме само с 2:0, при толкова много положения, но това си е наш проблем. Смятам, че диктувахме събитията на терена и съвсем закономерно победихме. Реагирах остро в края на първата част, защото съдията трябваше да отсъди дузпа или гол, а не измислен фаул. Приемам, че и те грешат, но лошото е, че винаги е в наш ущърб. Оттук нататък се готвим за предстоящия мач за купата, срещу „Локомотив“ София“, сподели след края на двубоя старши треньорът на бургазлии Димитър Димитров.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук