13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

„Черноморец“ победи ЦСКА с 2:0 пред над 10 000 бургазлии

„Черноморец Бургас” победи ЦСКА с 2:0 на стадион „Лазур”. В 63-рата минута „Черноморец” поведе след автогол на Пламен Крачунов.

 В 74 минути, след контраатака на „акулите”, бразилецът Асис вкара втори гол във вратата на ЦСКА след отлично подаване от новото попълнение на „Черноморец“  на Самвел Мелконян.

снимка: .chernomoretz.bg

В първите коментари след мача, пред камерата на БНТ,  треньорът на ЦСКА Димитър Пенев заяви, че е разочарован от новите футболисти в отбора и е очаквал от тях да бъдат с една две класи по-добри, но не е видял това.Пенев каза още, че такива грешки, като автогола на Крачунов не могат да бъдат допускани в един класен отбор. „.Стартираме първенството неприятно, пожелавам успех на моя колега”, каза Пенев и стисна ръката на Херо.  

Треньорът на „Черноморец” Димитър Димитров-Херо заяви, че победата е била напълно заслужена. „Спечелихме  с колективна, отборна игра, дисциплина и тактика. Нашите цели си остават мач за мач. Бяхме затруднени заради липсата на трима чужденци. С влизането им в игра смятам, че ще можем да преследваме по-високи цели“.

С победата си бургазлии изместиха ЦСКА от второто място в класирането на „А“ група.

 

 

Домакините от Бургас започнаха по-настоятелно мача, владеейки повече топката и гледайки по-често към противниковата врата. По-добрата игра на футболистите на Черноморец доведе до няколко корнера пред Райс Мболи, които обаче не затрудниха сериозно „червения“ страж.

Постепенно гостите от София изравниха играта и на свой ред организираха няколко атаки, но също без особен успех. В 32-ата минута на мача старши треньорът на ЦСКА Димитър Пенев трябваше да извърши принудителна смяна в състава си, след като новото попълнение на тима Иван Боладо се контузи при наглед безобидна ситуация. Нападателят усука коляното си след единоборство с Цветомир Цонков в центъра на терена. На мястото на Боладо в игра се появи Антон Карачанаков.

До края напървото полувреме „акулите” имаха няколко опасни положения, но с пропуски направиха Цонков и Асис.

Всичко по-интересно в мача се случи през втората част. Черноморец отново взе инициативата и логично взе преднина в резултата. Това се случи в 62-ата минута, когато след добра атака на домакините Пламен Крачунов си реализира автогол. След центриране на Асис от фаул отдясно по нападението на домакините, Мболи не успя да се намеси адекватно, топката попадна в краката на Крачунов на голлинията, бранителят се засуети и бутна топката в собствената с врата.

В 74-ата минута Черноморец организира перфектна контраатака. Новото попълнение Мелконян бе изведен отдясно, центрира прецизно към Асис, който бе оставен непокрит в наказателното поле, овладя с лекота и с премерен удар покрай Иван Бандаловски и Райс Мболи покачи на 2:0.

В оставащите минути до края, ЦСКА не успя да сътвори нищо интересно пред противниковата врата, а футболистите на домакините на два пъти имаха възможност да направят победата си класическа.

Очаквайте видео от брифинга след мача!

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук