18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

„Черноморец“ победи „Черно море“ на старта на сезона /коментари/

Отборът на „Черноморец-Бургас” стартира по най-добрият начин сезон 2013-2014! „Акулите” победиха коравият тим на „Черно море” с 1-0. Дебютната среща за новото първенство се игра пред около 2000 зрители на стадион „Лазур” и предложи повече тактическо надлъгване и по-малко футбол.

Единственият гол в срещата падна още в 16 – та минута. След добра атака по десният фланг, новото попълнение на бургазлии Маркиньо намери добре в наказателното поле Петър Атанасов, който без забавяне прати топката в мрежата на Китанов. След голът домакините логично започнаха да дебнат своят съперник и да разчитат предимно на контраатаки, като бързите Уатара, Атанасов и Маркиньо не спряха да тормозят защитата на гостите от Варна. Все пак до почивката головите положения липсваха и резултата се запази 1-0 за „Черноморец”.

През втората част стилът на игра на двата отбора не се промени, като домакините пропуснаха на няколко пъти да контраатакуват опасно. В крайна сметка голът на Атанасов остана единствен и по този начин „Черноморец-Бургас” се поздрави с трудна, но напълно заслужена победа.

В следващият втори кръг, „Черноморец-Бургас” гостува на шампиона „Лудогорец”. Срещата е на 27 юли, събота от 20:00 на „Лудогорец Арена” в Разград.

Димитър Димитров: Много ценна победа

 

„Много ценна победа за нашия отбор срещу един силен противник. Знаете, че започнахме с много проблеми. Имаме няколко човека, които не успяхме да картотекираме. Някои играчи пък нямат нужната физическа подготовка. Определено бях притеснен, знаех качествата и възможностите на футболистите на „Черно море“. Радвам се, че успяхме да спечелим може би с повече организация и дисциплина във фаза защита. На фона на разностранната ни подготовка, съм много доволен от показаното. Надявам се занапред времето да работи в наша полза и да се представяме все по-добре“, сподели след края на двубоя старши треньора на бургазлии Димитър Димитров

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук