12.6 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

„Черноморец“ победи шампиона в драматичен мач /коментари/

Отборът на „Черноморец-Бургас“ постигна ценна победа в 10-тия кръг от родното първенство. Бургаският тим победи шампиона на България „Лудогорец“ Разград с 1:0 на стадион „Лазур“. Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на съпругата на Радостин Кишишев, която загуби битката с рака.

Двубоят започна равностойно, като и двата отбора търсеха своя шанс. Първото сериозно положение дойде само няколко минути след първия съдийски сигнал, когато Венци Христов стреля хубаво, но Чворович изби в корнер. Малко след това и гостите имаха няколко възможности чрез Станислав Генчев, който на два пъти стреля с глава, но не затрудни Стоян Колев. В 31-та минута „Черноморец-Бургас“ нанесе своя удар. Исуф Уатара изпълни пряк свободен удар в наказателното поле и след кратко разбъркване, Тодор Паланков се оказа най-съобразителен и отбеляза за 1:0. До края на първата част гостите се опитаха да се върнат в мача, но ударите на Иван Стоянов и Гела бяха спасени от стражът на бургазлии.

През второто полувреме гостите взеха инициативата, докато бургазлии се дръпнаха назад. Възможности се откриха пред Марселиньо и Гела, но блестящата защита на „акулите“ и класата на Стоян Колев не допуснаха никакви изненади. В 85-та минута Венци Христов можеше да сложи край на спора, след като получи страхотен пас от Гаел, но липсата на концентрация в завършващата фаза го лиши от тази възможност. Така до края на срещата с много добра дисциплина и себераздаване момчетата на Димитър Димитров заслужено спечелиха трите точки.

С актив от 15 точки, „акулите“ се добраха до 6-то място във временното класиране. Следващият им двубой е на 1-ви ноември, когато гостуват на „Спартак“ Плевен, в мач за купата.

 

Димитър Димитров: Щастлив съм, че зарадвахме феновете в този ден

 

„Мач, в който предварително знаех с какво разполагаме и срещу кого ще играем. Не случайно загатнахме, че трудно ще се надиграваме с този отбор, тъй като ни превъзхождат в много компоненти. Радвам, се че успяхме да ги надхитрим с дисциплина във фаза защита, със себераздаване от момчетата и разбира се с това, че в този мач някои от футболистите надскочиха своите възможности. Има много какво още да се желае в градивен план, контрола на топката. Въпреки това аз знаех, че много трудно ще загубим този мач и се опитвах през седмицата да втълпя това и на момчетата. Играхме много силно във фаза защита. Неслучайно в последните няколко мача се забелязва, че трудно допускаме гол. В нападение обаче ни трябва още класа, но това е потенциала, с който разполагаме. Щастлив съм, че зарадвахме феновете в този ден“, сподели след края на двубоя старши треньорът на бургазлии Димитър Димитров.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук