14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Черноморец побутна Локо Сф към Б-гупа. Кокала не поздрави Херо след мача.

Отборът на „Черноморец-Бургас“ постигна безапелационна победа с 3:1 срещу тима на „Локомотив“ София. Бургазлии за пореден път доказаха, че са отбор, който играе само и единствено за своята чест и не влизат в никакви уговорки.

Срещата започна по-добре за домакините, които взеха инициативата и по-често поглеждаха към вратата на противника. Всичко по-интересно обаче се случи след почивката. В 63-та минута гостите от София поведоха в резултата чрез Маркиньос. Само 6 минути по-късно „акулите“ изравниха. Гаел проби отдясно и с много прецизно центриране буквално сложи топката на главата на Преслав Йорданов, който беше безмилостен за 1:1. След изравнителното попадение черноморци се вдигнаха на щурм и резултатът не закъсня. Само 3 минути по-късно пълният обрат вече беше факт. Цветомир Цонков пое топката с гърди в наказателното поле и с левия крак я прати неспасяемо в мрежата на гостите. След това попадение, „акулите“ вече бяха пълни господари на терена. Точка на спора сложи Венелин Филипов в 75-та минута, отново след асистенция на Гаел.

С актив от 46 точки, момчетата на старши треньора Димитър Димитров продължават да заемат 6-то място във временното класиране. В следващия кръг бургазлии гостуват на „Славия“ в София. Мачът е на 22-ри май /сряда/ от 18:00 часа.

Димитър Димитров: Показахме на всички, че има отбори, които винаги играят за собствената си чест и достойнство

 

„Заслужен успех за нашия отбор. Исках много да спечелим, за да затворим устите на хората, които не вярват, че има отбори като нашия, които винаги играят за собствената си чест и достойнство. Радвам се, че успяхме да спечелим, след като обърнахме мача, също така и показахме хубава игра. Ако трябва да бъда честен, съчувствам на „Локомотив“. Знам, че тяхната ситуация е изключително тежка и трудна. Имам много приятели в „Локомотив“ в лицето на президента Гигов, Георги Марков и много други. Разбирам ги, но това е футбола и това трябва да се приеме. Миналата година и аз бях в същата ситуация, когато този мач с „Локомотив“ ни костваше третото място. Пак казвам, разбирам ги, и го казвам без никакъв сарказъм или злоба, но това е футболът. Важното е, че нашият отбор днес игра добър футбол, показаха морал, за което аз им благодаря“, сподели наставникът на бургазлии Димитър Димитров след края на двубоя.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук