14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

„Черноморец“ поиска да се отнемат точки на ЦСКА заради допинг скандала

Ръководството на ПСФК Черноморец Бургас подаде сигнал до Дисциплинарната комисия на БФС, в който изразява позицията си по допинговия скандал, предизвикан от състезатели на ПФК ЦСКА АД.

В сигнала клубът изразява становище, че допуснатото нарушение от отбора на ПФК ЦСКА е изключително тежко, като се вземе предвид сериозността на проблема с допинга в спорта. Антидопингова борба се води в световен мащаб и Българският футболен съюз не може да толерира допинга във футбола, а трябва да налага най-строги наказания на провинилите се.

 

Черноморец апелира на ПФК ЦСКА да бъде наложена изключително строга санкция за допинговите прояви на състезателите на клуба, като бъдат отнети точките от срещите, в които са извършени нарушенията.

 Със свое решение от 30 януари, дисциплинарната комисия на БОК, наложи наказание „лишаване от състезателни права“ на футболистите от ЦСКА Тодор Янчев, Костадин Стоянов и Румен Трифонов за срок от 3 месеца. 

От  ПСФК „Черноморец“ цитират Антидопинговите правила на ФИФА, според които, когато повече от двама състезатели на клуб са допуснали нарушение на антиндопинговите правила се приема, че нарушението е на целия отбор и му се налагат санкции.

Приканваме всички футболни клубове в България да заявят позицията си против използването на забранени вещества в спорта, с цел постигане на високи спортни резултати, като се присъединят към апела на Черноморец, отправен към Българския футболен съюз.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук