14.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Черноморец прекъсна черната серия с победа над Локо Сф /коментари/

Отборът на Черноморец победи с 2:1 Локомотив София в среща от 17-ия кръг на „А“ група. С този победа бургазлии прекъснах серията си от 8 поредни мача без успех. От щаба на Локо София изразиха претенции към съдията Радослав Станев заради неприсъдена дузпа в тяхна полза и реферски грешки .

Срещата започна с логичен домакински натиск. В 18-та минута бургазлии бяха на крачка да открият резултата. След центриране от корнер, Чико нацели с глава страничната греда, след което топката се върна при вратаря. Десетина минути по-късно и гостите имаха възможност да отбележат, но Маркиньос беше изпреварен от Георгиев. Момчетата на Димитър Димитров продължиха да бъдат по-активни до самия край на първата част, но до голове не се стигна.

Второто полувреме започна по идентичен начин с първото. Черноморец започна много нахъсано и резултатът не закъсня. В 52-та минута Николай Павлов беше изведен много хубаво, напредна в наказателното поле и с много силен удар откри резултата. Последва леко отпускане в състава на домакините, което позволи на гостите да се възползват. В 69-та минута резултатът беше изравнен след попадение на Басея. След гола „акулите“ се вдигнаха на щурм и само за 4 минути отново си върнаха преднината. Много добра комбинация между Крум Стоянов и Амари позволи на алжирецът да стреля неспасяемо от границата на наказателното поле за 2:1. В минутите до края бургазлии имаха възможност да вкарат още, но не им достигна концентрация в завършващата фаза.

Отборът на Черноморец-Бургас има 15 точки в актива си и заема 11-то място във временното класирана. В следващия кръг черноморци гостува на Ботев Пловдив.

 

„Получи се много емоционален мач, с много напрежение от наша страна, поради липсата на точки. Знаете, че разполагаме с изключително ограничен потенциал, не можем и групата да попълним. Влязохме в мача с много проблеми. Радвам се, че успяхме да спечелим. Доволен съм най-вече от това, че успяхме да се върнем в мача, защото след изравнителния гол мислех, че ще ни падне гарда. Надявам се тази победа да се окаже възлова за следващите мачове“, коментира след края на двубоя старши треньорът на бургазлии Димитър Димитров.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук