20.4 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Черноморец разгроми Нефтохимик с 4:0

 

Отборът на Черноморец-Бургас постигна категорична победа с 4:0 над Нефтохимик и заслужено спечели градското дерби на Бургас. „Акулите“ бяха по-класният отбор на терена през всичките 90 минути и само пропуски ги лишиха дори от по-категоричен резултат. Срещата започна с минута мълчание в памет на убития в София фен на Черноморец Тодор Тотев.

Головото шоу започна в 20-та минута, когато Симеон Райков с много хубав плътен удар, от границата на наказателното поле, елиминира стража на Нефтохимик. Само 10 минути по-късно, „акулите“ вече водеха с 2:0. Капитанът Ванчо Траянов пресече пас на гостите и веднага центрира към наказателното поле, където младият Милчо Ангелов засече с глава и оплете топката в мрежата. До края на полувремето черноморци можеха да водят и с повече, но Фонсека и Балтанов направиха пропуски.

През втората част се запази статуквото на терена. „Акулите“ доминираха, като почти не оставяха възможности на своя опонент. Само 6 минути след подновяване на играта Симеон Райков беше повален в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Балтанов застана зад топката, но ударът му беше спасен от противниковия страж. Въпреки пропуска, само няколко минути по-късно резултатът стана класически. Карлос Фонсека проби отдясно и центрира остро в наказателното поле, където Милчо Ангелов беше на най-точното място и отбеляза своя втори гол в срещата. Крайното 4:0 беше фиксирано 7 минути преди края на двубоя от влезлия като резерва Жереми Манзоро.

След тази победа „акулите“ имат в актива си 31 точки, 3 по-малко от спасителното за тях място. В следващия кръг възпитаниците на Димитър Димитров гостуват в Стара Загора на Берое. Срещата е на 30-ти март /неделя/ от 19:00 часа.

Старши треньорът на Черноморец Димитър Димитров остана доволен от победата в бургаското дерби с Нефтохимик.

„Добър мач за нас. Ние бяхме длъжници на нашите фенове заради загубите от Нефтохимик в предишните две дербита. Преди мача бяхме предизвикани словесно, но сега затворихме устата на съперниците след този резултат. Можеше да вкараме и още голове, но и 4-0 е достатъчно голям резултат. Ще търсим победи във всички мачове до края, ще се борим за оцеляване, докато има шанс“, коментира наставникът на бургазлии”

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук