13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

„Черноморец“ се добра до 2:2 след скандално съдийство и 2 отменени гола в Бургас

„Изхабих много нерви, но сигурно има причина за това. Няма да позволя да се подиграват с Черноморец. Имам изключително много претенции към съдийството. Имаше нарушение в наша полза при първия гол на Берое, след това не ни дадоха чиста дузпа. Не мога да коментирам за двата гола, които ни отмениха, защото трябва да изгледам видеозаписа, но съдийството беше тенденциозно. Не обвинявам моите футболисти, защото те се постараха, но с такова съдийство няма как да победим“, каза Димитров след края на двубоя, цитиран от chernomoretz.bg .

 

Напрежението на стадион „Лазур” беше провокирано и от потрошения автобус на футболен клуб „Берое”, часове преди мача с „Черноморец“. Автобусът марка „Сетра”, паркиран пред хотел „Мираж”, осъмна със счупени прозорците. Вандалският акт пренави и без това изнервената обстановка на стадиона.

Зрителите видяха множество положения, два отменени гола за „Черноморец”, червен картон и много нерви от страна на треньора на „акулите” Димитър Димитров- Херо, който беше изгонен от съдията Атанас Димитров от резервната скамейка.

„Черноморец-Бургас” показа характер и въпреки, че беше тотално ощетен от съдийската тройка, се добра до равенство 2-2 срещу отбора на „Берое” Стара Загора, съобщава chernomoretz.bg.

 Срещата от 19-я кръг на първенството се игра пред около 4000 зрители на стадион „Лазур” и премина под диктовката на домакините. Още в 1-та минута Самвел Мелконян пропусна да даде преднина на „акулите” след като от 10 метра не успя да уцели рамките на вратата. Изненадващо в 10-та мунита гостите поведоха след гол на Димитър Везалов с глава след центриране от фаул. До края на полувремето „Черноморец” натисна своя съперник, но до изравняване на резултата не се стигна.

В 43-та минута реферът Атанас Димитров не отсъди 100% дузпа за домакините и с това сложи началото на грешните си отсъждания.

Второто полувреме започна с изключително глупава постъпка на голмайстора Везалов, който изрита без топка Телкийски и закономерно бе изгонен. Противно на всякаква логика гостите стигнаха до втори гол след едва втория си удар към Стоян Колев. Давид Каядо стреля от около 26 метра и завари неподготвен вратаря на домакините, за да направи резултата 0-2. След този гол „Черноморец” се вдигна и натика съперника в собственото му наказателно поле и стигна до гол на Преслав Йорданов, който бе отменен заради спорна засада. Логичното се случи и в 83-та минута.

След прекрасен пробив  и кинжален удар на Венци Христов, домакините намалиха. В 85-та минута бе поредното  спорно положение в ущърб на „Черноморец”. Преслав Йорданов отбеляза с глава, но асистент арбитъра  отново отсъди несъществуваща засада. Все пак правдата възтържествува и Асис  изравни в добавеното време.

С точката „Черноморец” дели 4-то място с отбора на Литекс. Двата състава са с по 37 точки. Във сряда ще се изиграе отложения 16 кръг от първенството, в който „акулите” гостуват на „Калиакра” Каварна. Срещата е на 21 март от 17:30 часа

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук