14.3 C
Бургас
сряда, май 15, 2024

Черноморец се справи с Миньор

„Черноморец-Бургас” се наложи над „Миньор” Перник с 1:0 в мач от 11 кръг на първенството на „А” група, игран пред около 1500 зрители на стадион „Лазур” в Бургас. Срещата започна с лек домакински натиск, който не доведе до нищо сериозно пред вратата на Чворович. Двата отбора се бяха разузнали добре и играта се водеше предимно в средата на терена, като головите ситуации липсваха. Победния  гол за домакините дойде в 44-та минута, след много добра атака от ляво. Фо-Поре намери по фланга Асис, който с много точно центриране сложи топката на крака на Анеси и халфа на домакините простреля Иван Чворович за 1:0. През втората част положенията отново се брояха на пръстите на едната ръка и срещата закономерно завърши без повече голове.

 С тези три точки „Черноморец-Бургас” дели първото място във временното класиране с „Лудогорец” и „ЦСКА” с актив от 25 точки. В следващия кръг бургазлии гостуват в Ловеч на шампиона „Литекс”. Срещата е на 5 ноември, събота от 16:30 часа.

 

Димитър Димитров: Труден, но заслужен успех

 

„Липсата на градивни футболисти се почувства и при нас. Знаете, че имаме проблеми с двамата ни вътрешни полузащитници, което е доста голяма загуба за нас, тъй като не разполагаме с чак толкова равностойна резервна скамейка. Не се получи добър мач за нашия отбор, на фона на останалите ни игри. Не за това, че противника успя да ни затрудни кой знае колко, а за това, че ни липсваха идеи, положения и в градивен елемент бяхме доста под нивото си. Все пак смятам, че макар и труден, успехът ни е заслужен”, коментира на пресконференцията след края на двубоя старши треньорът на „Черноморец-Бургас” Димитър Димитров.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук