9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Черноморец спечели морското дерби с 2:0

В двубой от осмия кръг на първенството, отборът на „Черноморец-Бургас” победи като гост „Черно море” с 2:0. Момчетата на Димитър Димитров изнесоха много силен мач и съвсем заслужено си тръгнаха с трите точки от Варна. Срещата започна динамично с опасно положение за домакините, но Стоян Колев се намеси с вещина и запази суха вратата си. Малко след това отлична възможност получи и най-новото попълнение на „акулите” Анеси, който излезе очи в очи с Илко Пиргов, но не сполучи при завършващия удар. По-добрата игра на бургазлии се увенча с успех в 33-та минута. Яни Пехливанов открадна топка в центъра, подаде на Асис, който със страхотно центриране намери Георги Андонов, а той прониза с глава вратата на варненци за 1:0. Две минути по-късно Жужу можеше да отбележи и втори гол на стадион „Тича”, след като нацели с глава напречната греда, отново след центриране на Асис.

През втората част играта беше равностойна, като се редуваха опасности и пред двете врати. На няколко пъти Стоян Колев показа своята класа и предотврати няколко чисти положения, които се откриха пред домакините. В 73-та минута бургазлии подпечатаха своя успех с втори гол. Най-активният в мача Родригес Асис засече центриране с глава и оформи крайното 2:0.

С актив от 18 точки, „акулите” заемат трето място във временното класиране.

 

Димитър Димитров: Заслужен успех за нашия отбор

 

„Доволен съм от играта ни през първото полувреме, имахме своите положения, както и контрол над топката. През втората част исках да спестя евентуален червен картон на Жужу, за което го извадих от игра. Това от своя страна наруши донякъде нашата постройка. До известна степен отстъпихме инициативата, но като цяло бяхме дисциплинирани в тактическо отношение. Смятам, че постигнахме заслужен успех”, сподели след края на двубоя старши треньорът на „Черноморец-Бургас” Димитър Димитров

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук