14.3 C
Бургас
понеделник, май 20, 2024

Черноморец стартира лятната си подготовка

Отборът на Черноморец-Бургас стартира днес своята лятна подготовка. „Акулите“ се събраха на стадион „Лазур“ и направиха първа тренировка за сезон 2012-2013. С група от 22 играчи, старши треньорът Димитър Димитров проведе първото занимание в района на Бургаските минерални бани.

С тима на „Черноморец-Бургас“ не започват подготовка Димитър Телкийски, Костадин Дяков, Самвел Мелконян, Кристофър Уалембо, които вече не са част от отбора. Радостин Кишишев започна днес с „акулите“, но той спира своята състезателна кариера и най-вероятно ще остане в щаба на бургазлии, като все още се обсъжда неговата евентуална длъжност. Всички останали футболисти на „акулите“ са налице и започнаха своята подготовка. Единствено Лоривал Асис не е пристигнал все още, но бразилецът се очаква да акостира в Бургас след два дни. Две нови имена започнаха днес с тима. Едното е на Лъчезар Балтанов, който подписа с „акулите“ и вече е футболист на бургаския клуб. Другият е вратарят на бургаския футболен клуб „Мастер“ Свилен Нотев, който ще изкара проби.

Бургазлии ще трнират двуразово до края на седмицата. След това им предстои двуседмичен подготвителен лагер, който ще се проведе в периода от 1-ви до 14-ти юли във Велинград.

 

Димитър Димитров: Запазваме гръбнака на отбора

 

„Предстои ни поредната подготовка. Надявам се всичко да бъде ползотворно, с по-малко контузии, повече късмет и да се опитаме да се представим поне както миналата година. Очакваме футболисти на проби от чужбина, от които ще селектираме такива, които ще се присъединят към нас. От България е единствено Лъчо Балтанов, който е сигурен наш футболист. Надявам се да има и други, но на този етап няма нищо сигурно, затова не искам да коментирам. Запазваме общо взето целостта на отбора от миналата година. Надявам се да надграждаме и да вземем пак качествени попълнения, с които да вдигнем нивото на отбора“, сподели старши треньорът на „Черноморец-Бургас“ Димитър Димитров непосредствено преди първото занимание на „акулите“.

 

Пламен Киряков: Надяваме се тази година да успеем да постигнем онова, което съдбата и някои странични фактори ни отнеха през миналата

„Лятната подготовка започва с надежда. С надежда, че финансовите проблеми ще бъдат минало. Все пак знаете от финансовите отчети и одити, че задълженията ни са значителни и ще полагаме години наред усилия, за да бъде заличен този период от нашата история.

Въпреки това целта на Черноморец оттук нататък неизменно ще бъде да печели медали и места за евротурнирите. Днес като се събрахме в съблекалнята първо благодарихме на момчетата за добрата работа през миналата година. Както знаете изпратихме най-успешния сезон в историята на клуба. След това ги запознахме с новите промени, които са настъпили с един от акционерите в клуба и им представихме програмата за лятната подготовка.

Надяваме се, че тази година ще успеем да постигнем онова, което миналата съдбата и някои странични фактори ни отнеха. Продължаваме политиката, която миналата година ни донесе успех. Разчитайки на усета на треньорския екип и контактите, които създадохме с мениджъри, считаме че ще открием нови футболисти, които да бъдат звезди в първенството

 За Шаешу имаме договорка с отбора на „Сиваспор“ за преминаването му в Турция, но с влизането на новите акционери, те сами пожелаха всички трансфери да бъдат спрени на този етап. Имало е среща между г-н Събев и г-н Кирсан Илюмжинов, както и на кмета на град Бургас с представител на г-н Илюмжинов и знаете, че те остават във футбола и искат един силен отбор, който да гони шампионска титла и достойно участие в Европа“, сподели пред медиите изпълнителният директор на „Черноморец-Бургас“ Пламен Киряков.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук