14.9 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Черноморец с категорична победа над Пирин Гоце Делчев

Отборът на Черноморец-Бургас записа убедителна победа с 4:0 над тима на Пирин Гоце Делчев, в мач от 35-тия кръг от първенството на “А” група. „Акулите“ поведоха още в 9-та минута, чрез Милен Василев, който засече хубаво центриране от ляво на Крум Стоянов.

 

IMGP0062В последвалите минути отново Василев имаше добра възможност за гол след хубав изстрел от около 20 метра, но Абдиков успя да избие. В средата на първите 45 минути бургазлии записаха още една сериозна опасност. Бекое успя да се освободи от двама защитници в зелено и излезе сам срещу вратаря, но ударът му бе париран.

IMGP9899През втората част отборът на Черноморец-Бургас вдигна още оборотите и само 5 минути след подновяване на играта, резултатът стана 2:0. Венелин Филипов центрира остро от дясно и топката бе засечена от Лапантов, който си отбеляза автогол. Класическото 3:0 оформи Милен Василев, който стреля  от воле и отбеляза своя втори гол в мача. Последното попадение дойде в 90-та минута. След бърза контраатака, топката попадна във Филипов, който центрира в наказателното поле и Симеон Райков оформи крайното 4:0.

След тази победа отборът на Черноморец-Бургас има в актива си 41 точки, с 5 по-малко от своя пряк конкурент за оставане в елита Славия. В следващия кръг „акулите“ са гости на другия бургаски тим Нефтохимик. Последното градско дерби за сезона е на 30-ти април /сряда/ от 19:00 часа, на стадион „Лазур“.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук