14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Черноморски кметове настръхнаха, питат възобновен ли е проекта Бургас-Александруполис

„Кметове на Черноморски общини ще изпратят официално питане до управляващите. От тях ще очакват отговор на въпроса: Отговаря ли на истината информацията за възобновяването на проекта Бургас-Александруполис?“ Това каза за zonaburgas зам.-кметът по екология в община Бургас, Атанаска Николова.

По думите й, местната администрация ще направи опит да събере на официална среща всички заинтересовани страни по темата – кметове, народни представители от бургаски регион и представители на неправителствения сектор.

„Темата е особено актуална в последните дни, особено за хората, които живеят край морето. Мнението им, а и това на местните власти, беше изразено ясно и категорично след провеждането на няколко референдума, които казаха „НЕ” на проекта за изграждането на петролопровода”, сподели Николова.

Тя се надява информацията за възобновяването на проекта, появила се в руски информационни агенции, да не е вярна.”Ние искаме качествена околна среда и чисто море, което дава и поминък на региона”, допълни зам.-кметът.

Николова е категорична, че изпълнението на подобен проект противоречи на амбициите на община Бургас за превръщането на града и региона в атрактивна туристическа дестинация.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук