17.6 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Черноморски кметове скочиха срещу нова забрана да се строи до морето

Кметовете на морските общини Созопол, Поморие, Приморско Царево и зам. кмета по строителството в Несебър Виктор Борисов се обявиха категорично против подготвените промени в Закона за Черноморското крайбрежие. Те скочиха срещу тази част от закона, която забранява категорично строителството в зона “А”, на 100 метра от брега, или така наречената “първа линия”. Според тях това ще доведе до отлив на инвеститори, спиране не само на общински, но и на държавни проекти, безработица и свиване на общинските бюджети с 30%. Кметове считат, че ако се спазват заложените през 2008 г. параметри в закона не може да се говори за презастрояане на крайбрежието.

 Промените в закона ще забавят и приемането на Общите устройствени планове на общините, които се бавят вече по 7-8 години. В тях за залегнали обекти по крайбрежието, които с новите промени няма да се реализират. Поморие е една от засегнатите общини.

 Ако променяната в закона влезе в този вид в пленарна зала се стопират важни инфраструктурни проекти, като водния цикъл в Царево, например.

 Бургаският депутат Димитър Бойчев, който е член на комисията по икономика и туризъм в НС се ангажира да аргументите против Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие да бъдат чути в комисията по регионално развития, която ще заседава на 3 май.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук