14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

„Черно море” набеляза таланти от детската футболна школа „Звездичка”

Детска футболна школа „Звездичка”- Бургас изигра първите си контролни срещи срещу сборни формации от други градове. Футболните срещи се състояха в зала „Бойчо Брънзов”, където малките футболисти премериха сили със свои връстници от Стара Загора и Казанлък. Възрастовата група беше между четири и девет години. Именно от града на розите бе ядрото от  дарования като те подсказаха, че казанлъшката школа все още работи и някой ден може пак да даде на родния футбол играчи, като Тошко Янчев,Станимир Димитров, Антон Спасов- добре познати на бургаските запалянковци.

 Гостите на „Звездичка” дойдоха край морето със силното желание да покажат какво са усвоили след близо четиригодишно обучение при своите треньори. ”В случая не резултатите са важни, а удовлетворението от взаимните срещи. Хубави мачове се получиха,има какви изводи да се направят”, заявиха организаторите.

От варненския „Черно море” бяха пратили свои съгледвачи, които набелязаха за своята ДЮШ три бургазлийчета на пет, седем и девет години и двама малчугани- в предучилищна и училищна възраст от гостуващия клуб.

От „Черно море” предлагат  безплатно обучение в школата им, общежитие, съдействие за изместване във варненско училище на по-късен етап .”Не спираме никое дете. Крайното решение го взимат родителите. „Звездичка” е бургаски клуб и нашето лично желание е по- напредналите да отидат след време в нашите утвърдени отбори от града”, доверяват от футболната школа.

”Това което се постига в бързи темпове  е за пример. Запознат съм с работата на звездичките, където се набляга на масовостта и знам, че там се работи правилно. Знаете, че дейността там е съвсем скорошна и е похвално,че вече им се обаждат и други отбори за да мерят сили”, каза шефът на ДЮФ в БФС Пламен Михов, който препоръчва всички подготвителни групи в страната да се готвят по една и съща методика, съобразена със съответните възрасти. Лично той е съдействал в изготвянето и. Не е тайна ,че детският бургаски клуб се придържа ревниво от самото начало към най-харесваните и обещаващи методи на обучение. 

 

автор: Кеворк Дадурян

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук