19.3 C
Бургас
събота, май 11, 2024

Четат присъдата на Атанаска в 18 ч. Защита пледира за невинност!

В 18 часа днес ще бъде прочетена присъдата за убийството на малката Алекс от Поморие. В последната си дума обвинената за смъртта на детето Атанаска Георгиева обяви в залата „не съм убила Александра, съвестта ми е чиста, мога да се закълна в децата си”. Прокуратурата поиска най-тежкото наказание за нея – доживотен затвор без право на замяна. За същото пледира и адвокатът на семейството на Алекс, Росен Кожухаров.

atanaska ubiistvo pomorieЗащитата на Атанаска адвокат Калин Янев изненадващо пледира за оправдателна присъда. По думите му тялото на детето е открито от полицията едва на третото претърсване, което е доказателство, че то е било вкарано в квартирата на обвиняемата по-късно , когато жената вече е била задържана.

на снимката: адвокат Росен Кожухаров
на снимката: адвокат Росен Кожухаров

Адвокатът на родителите Росен Кожухаров коментира пред журналисти, че не може да си обясни защо тялото на детето е открито едва при третото претърсване.

„Аз изразих моето лично убеждение, че обвинението е доказано. Разбира се суверенно право на съда е след като прецени всички доказателства и да се произнесе в едната или другата насока. Два са основните аргументи на защитата,единият е липса на мотив, а второто е че при първите две претърсвания тялото не е било открито. Аз съм готов да поспоря със защитата защото има достатъчно доказателства от разпитани полицаи , които по категоричен начин установяват, че в сградата , дори на самия етаж и пред нея, е имало полицейски служители. Тоест да се твърди, че трето неустановено лице, носейки трупа, след 14.20 часа, ще го внесе в сградата , ще влезе в стаята, ще го подложи долу под матрака, лично за мен това е абсолютно невъзможно. Може би първият път тялото въобще не е било предмет на издирване, защото към този момент се е издирвала още живата Александра и телефоните, заради изпратените СМС-и. При вторият оглед вече е използвано куче. Кучето е било много старо и е било използвано по-скоро от звеното за Борба с масовите безредици, отколкото да е било специално обучено за издирване на хора и предмети”, коментира адвокат Кожухаров.

8-годишната Александра бе намерена мъртва на 11 април миналата година под матрака на легло в квартирата на Атанаска Георгиева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук