17.6 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Четвърто мини игрище за футбол се изгражда в община Несебър

На четвърто поред мини игрище за футбол бе даден старт в община Несебър. Официалната първа копка бе направена от кмета Николай Димитров, зам.-кмета Лазар Япаджиев и секретаря Стойко Стоянов. Спорната площадка ще бъде изградена с пари от бюджета на местната администрация и ще радва жителите и гостите на Стария Несебър.

20944Обектът се намира в близост до северния голям паркинг. Мини футболното игрище е с параметри 35 м на 20 м, а на неговата площ напречно ще бъдат разположени две любителски баскетболни игрища. Достъпът до спортната площадка ще се осъществява през 4 входа – два откъм северната обиколна пешеходна алея, един от изток и един от запад. Предвидено е осветление на обекта, както и пейки за посетителите в южната му част.

IMG_6033 copy„Новата придобивка в града на ЮНЕСКО е предназначена за свободното време, като целта ни е да стимулираме развитието на спортните навици на малки жители на града. В този район сме предвидили освен мини футболно и мини баскетболни игрища, да бъдат изградени в следващ етап парково озеленяване, фитнес на открито, кафене, водни съоръжения и две детски площадки.“, сподели преди началото на символичната копка градоначалникът Николай Димитров.

IMG_6037 copyТеренът, на който ще се изгражда новата придобивка, общинска администрация съвместно с усилията на Общински съвет, успя да си върне, след като преди време бе развалена сделката с частна фирма за построяване на делфинаруим на същото място. Сега местната власт започна да реализира своите инвестиционни намерения, съгласувани с желанията на хората, живеещи тук. Обектът ще се строи поетапно, защото съвсем скоро влиза забраната за строеж по Черноморието и община Несебър ще спази буквата на закона. Очаква се през другата година новата придобивка да бъде готова.

Със старта на новото съоръжение Стария Несебър ще придобие още по-привлекален облик от една страна, а от друга ще стимулира развитието на спорната култура у децата.

Припомняме ви, че в селата Гюльовца и Оризаре също се изграждат мини футболни игрища, както и в гр. Обзор, а за най-новия квартал на Несебър – „Черно море“, вече се проектират спортни площадки.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук