14.3 C
Бургас
сряда, май 15, 2024

Четирилентовият път Бургас- Слънчев бряг остава мираж, няма заложени пари в бюджета

Изграждането на четирилентовия  път от  Бургас за Слънчев бряг няма да се случи, тъй като в Бюджет 2014 няма залегнали пари за този важен инфраструктурен обект. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев на брифинг в града. Около 4 милиона лева са били заделени от кабинета на Бойко Борисов за отчуждителни процедури за обходните пътища на Поморие и Ахелой, но тези пари за били пренасочени. За двата обходни маршрута са нужни около 25 милиона лева. „До тук с развитието на Бургаска област. На 90%  са и загубите и на европейски пари за областта. Губим 3 млн.лв. за изграждането на велоалея от  Бургас до кв. Сарафово, тъй като министерствата си прехвърлят топката и никой не иска да си сложи подписа си под кадастралния план. Припомням, че тази велоалея е част от проекта за Интегриран градски транспорт на Бургас”, заяви Бойчев.

Депутатът от ГЕРБ Снежина Маджарова заяви, че парламентарната им група ще внесе предложение за промяна на Закона за Черноморското крайбрежие в частта, касаеща забраната за строителство в курортните селища от 15 май до 1 октомври. Според хората на Бойко Борисов тази забрана забавя строителството на големи инфраструктурни проекти, като пречиствателните станции в Поморие и Созопол, например, и е редно да се даде възможност на общинските съвети да решат кога и къде не трябва да се строи.

Друго предложение на ГЕРБ е да се преразгледа решението за забрана на поставянето на преместваеми обекти в зона А на Черноморското крайбрежие. От март 2014 година в тази зона може да има само пейки, чешми,  осветителни тела и фонтани.  Решението забранява поставянето даже на павилиони за сладолед, уточни Маджарова. Според депутатите от ГЕРБ трябва да се даде право на местните общински съвети сами да определят в специални наредби какво може да се поставя в тази зона. С тази законова промяна ще бъдат закрити работни места и ограничени приходите в общинските бюджети.

 

Семир Абумелих, който е член на комисията по здравеопазване в НС, заяви че управляващите са приели Закон, с който слагат ръка върху аптеките и създават схеми за корупция. „С проекто закона се създава специален орган, съставен от 11, който ще определя дали на едно място или квартал му е нужна аптека. Според мен това създава предпоставки за корупция, а да не говорим, че така може да се създаде и монопол. Нали БСП дойдоха на власт именно за да се борят с монополите, не сега те създават такива“, допълни още Абумелих. Той допълни, че отмяната на забраната за тютюнопушеното в обществени места била също вид популизъм. „Управляващите съобщават, че така щели да се създадат нови 20 000 работни места, но никой не е наясно точно как ще стане това“, каза депутатът.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук