10.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Четирима души от Бургас са задържани за множество грабежи

Четирима бургазлии, на възраст между 17 и 27 години, всички от кв. „Победа”, са задържани врезултат на целенасочената работа на служители от Първо Районно управление „Полиция” – Бургас по отношение на извършенитеняколко грабежа и кражби на вещи в обсега на Централна градска част.

полиция

При извършване на грабежите и кражбите, се придвижвали с микробус „Фиат Дукато”, с бургаска регистрация.

Към момента са документирани следните престъпни посегателства, осъществени от групата:

–         на 22.08.т.г. около 04.10ч. в района на стълбите на Морско казино 31 годишна бургазлийка и 31 годишен мъж от Монтана, са застигнати в гръб от трима непознати, единия от които нанесъл удар с ръка в главата на мъжа, а друг – отнел дамската чанта на бургазлийката, съдържаща : мобилен телефон, лични документи, две дебитни карти и сумата от 300 лв.

–         на 22.08.т.г. около 23.51 ч. в района на ул. «Оборище» две 52 годишни бургазлийки, са застигнати от трима непознати, единия от които нанесъл удар с ръка в главата на една от жените, събаряйки я на земята. Друг ударил втората бургазлийка, като при падането й от чантата изпаднал мобилен телефон. Нападателите го грабнали и побягнали по ул. «Рилска» в посока Морската градина.

–         на 23.08.т.г. около 01.40 ч. в района на ул. „Цариградска” до № 29, 48 годишна бургазлийка и 50 годишен бургазлия,се разминали с трима непознати, двама от които се насочили към жената, а последния към мъжа. Двамата успели да издърпат дамската чанта на бургазлийката, а третия след като ритналмъжа по хълбока, заедно с двамата си съучастници побягнали по ул. „Патриарх Евтимий” в посока ул. „Фердинандова”.

–         на 25.08.т.г.около 04.47ч. в района на спирката на автобус 211 до стадион „Черноморец”,от 56 годишен бургазлия, чакащ автобуса,е извършена кражба на мъжка кожена чанта със сумата от 30 лв., мобилен телефон и лични документи, оставена на пейката, където мъжа седял. По данни на тъжителя с извършителя имало и втори мъж, който след кражбата избягал с него.

–         на 26.08.т.г. около 07.30 ч. в района на автобусната спирка до бензиностанция „Шел” в кв. „Победа”, на ул. „Чаталджа”, от врата на 46 годишна бургазлийка при качването й в автобус № 211 е извършен грабеж на златен синджир заедно със златно кръстче / с общо тегло около 4 грама/, като след извършване на деянието нападателя побягнал в посока сладкарница „Марс”.

Във връзка с разследване на случаите са проведени подробни беседи с тъжителите, пострадалите и свидетели на инциденти, както и с живеещи или работещи около районите на извършване на престъпленията. Прегледани и снети са записи от наличните охранителни камери, разположени в районите на извършване на деянията.

Към момента грабителите са задържани за срок от 24 часа, като материалите по случаите са предоставени в Окръжна прокуратура – Бургас за евентуално удължаване срока на задържането на 72 часа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук