13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Една жена от катастрофиралия автобус на „Юнион Ивкони“ остава в Бургаската болница /ОБНОВЕНА/

Четирима пътници от катастрофиралия автобус на фирма „Юнион Ивкони“ бяха приети късно снощи в МБАЛ Бургас. Пострадалите са семейство руснаци. Трима от пострадалите са били изписани тази сутрин, съобщиха от болницата. В лечебницата остава руска гражданка, която е с фрактура на гръбнака. Други 13 души бяха приети в болницата в Ямбол, където са хоспитализирани по спешност. Всички са в стабилно състояние. 

Автобусът с 31 пътници се преобърна в канавка на магистрала „Тракия” в посока Бургас снощи около 22.30 часа. Катастрофата станала между Зимница и Карнобат, като на място са извикани екипи на спешна помощ, пожарната и пътната полиция.

Управителят на фирмата Георги Анастасов заяви , че по първоначална информация автобусът е бил засечен от лек автомобил, поради което се е обърнал. Той допълни, че за пътниците на място е осигурен допълнителен автобус, с който да бъдат превозени.

Взета е кръвна проба за анализ на шофьора на автобуса. Предстои изясняване на причините, довели до инцидента. По информация на пътуващите в автобуса, лек автомобил в катастрофата не е участвал. Превозното средство се наклонило на дясната си страна, което довело до обръщането му в канавката. На място е извършен оглед от полицията.

От фирмата, собственик на автобуса съобщиха, че технически преглед му е бил извършен преди десетина дни, като сериозни проблеми не са били открити. Курсът Слънчев бряг – София и обратно е бил извършен от един и същи шофьор. До момента не се потвърждава версията, че водачът е заспал зад волана.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук