12.6 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Четири автобуса с бургаски полицаи тръгват за Националния протест в София

От Бургас са планирани към момента 4 автобуса да пътуват със служители на Сектор „Сигурност” за Националния протест в София. Това каза в ефира на Радио „Фокус” – Бургас Генади Тенев, член на УС на синдикалната федерация на служителите в МВР – Бургас. По неговите думи, заявка има и за пети автобус. „Въпрос на желание е на служителите е да тръгне и той от Бургас към София”, каза Тенев. Исканията на служителите в сектор „Сигурност” са за пълна отмяна на предложенията в проектобюджета за 2016 година. „Първо, защото засягат много сериозно социалните придобивки на служителите в сектор „Сигурност”. На второ място, не заради самите промени, които бяха предложени, а начинът, по който бяха направени. Арогантното отношение на МС към служителите с вкарване на тези промени в последния момент, без да бъдат обсъдени нито с обществото, нито със синдикалните организации, нито по някакъв начин да бъдат уведомени служителите. Знаете изказването на министър Горанов, който заяви, че нарочно са чакали изборите и след тях са го направили. Ето това отношение ескалира напрежението и изкара хората на улицата”, категоричен бе Тенев.
По думите на Тенев синдикатът е в преговори с правителството от своето създаване преди 6 години. „Единственото ни постижение последните години, поради това, че има и европейска практика, служителите на МВР не получаваха заплащане за нощен труд, на национални празници и временно разположение. След намеса и на Европейската комисия по наше сезиране, от миналата година това е факт. Въпреки, че МВР сега си позволява своеволия и си позволява да не и прилага някой неща свързани със заплащането на нощния труд. Ето, отстъпихме и от възрастта за пенсиониране”, посочи той.
„Водят едни разговори, показват се някакви индикации за ангажименти, после не се изпълняват. Преди 3-4 месеца министър Бъчварова изпрати писмо до всички структури на МВР, където се твърдеше, че не се работи и не се обсъжда промяна в заплащането при пенсионирането на тези прословути 20 заплати. И това виждате, че вече е факт. Ние как да вярваме на устни ангажименти, като писмени такива не се спазват?”, категоричен бе Тенев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук