21.5 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Четири години след атаката на Летището! Цацаров: Имаме капацитет да се справим с делото

Страната ни има капацитета да се справи с делото за атентата на Бургаското летище. Това обяви в Бургас главният прокурор на Републиката Сотир Цацаров – точно четири години след трагедията, при която загинаха шест души.

„Делото е трудно и доста обемно. Като доказателствен материал имаме 100 свидетели и още толкова експертизи. Доказателствата, предоставении по реда на международната правна помощ, са събрани след 22 поръчки към държави като Ливан и Мароко, с които за първи път работим по този начин. Ако се абстрахираме от обема – действително това е първото дело за тероризъм което разглеждаме, но не подценявайте съда”, коментира Цацаров.

Той не пожела да коментира евентуални пропуски в чуждестранните разследвания по случая. Той отговори на журналистическите въпроси така: „Вие очевидно търсите конкретна служба и конкретната страна. Не смятам, че това е важно в случая. Важно е, че в такива случаи, тайните на информацията, трябва да преодолеят националната граница”, каза още главният прокурор.

Двама са обвинените към момента. Според Цацаров, мъжете, които са с канадско и ливанско гражданство, само са помагали на атентатора. Обвинителният акт е бил внесен в спецсъда в петък, припомни още Сотир Цацаров.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук