13.8 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Четири от жертвите при катастрофата са от Бургаско, градът в траур

Бургас се присъединява към обявения Ден за национален траур в памет на жертвите от катастрофата на магистрала „Тракия“. Четири са жертвите от Бургаска област. Две от тях – 14-годишната Бояна Рангелова и Ивиана Димитрова са от Бургас. Третият загинал е помощник шофьорът Иван Тодоров, който е родом от с. Веселие, но живее в Бургас, а 4-та жертва е Пламена Кръстева от Приморско.

Кметът Димитър Николов посети днес ранените бургазлии, настанени в Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив. Той успя да разговаря с пострадалите, повечето от които са млади хора. Два автомобила, осигурени от Община Бургас, докараха днес следобед до болницьата в Пловдив и близки на ранените.

Осем са ранените пътници настанени в болницата, 5 от които са бургазлии. В най-тежко състояние е 46 – годишната Албена С., чието състояние лекарите определят като критично. Здравният министър Стефан Константинов и кметът Димитър Николов успяха да посетят пострадалата жена.

По-късно Николов се включи в панихидата в памет на загиналите, която бе отслужена от Пловдивския митрополит Николай в параклиса в сградата на УМБАЛ „Свети Георги“. Преди това пловдивските духовници отслужиха молебен за здравето на пациентите в болничното заведение.

„Изказвам дълбоките си съболезнования на роднините на починалите. Ще съдействаме с всичко необходимо по организацията на погребенията, така че да избегнем допълнителни тревоги и трудности в този изключително тежък момент за близките“, каза кметът Николов. Той благодари на лекарите в Пловдивската болница чрез директора им доц. Джамбазов за изключително бързата и професионална помощ, която са оказали на бургаските пациенти.

Кметът откликна на молбата на съпругата на втория шофьор и се разпореди тялото му да бъде транспортирано до Бургас. Николов се чу и благодари на един от спасителите на оцелелите в катастрофата – македонският гражданин от Битоля Васко Ристески. Това стана след като бургазлиите, които са настанени в болницата са казали, че дължат живота си на изключително смелите и бързи действия на Васко от Битоля, който ги е изкарал от горящия автобус.

Димитър Николов благодари от името на бургазлии на македонския гражданин, който ще бъде предложен за награда за смелите си действия.imag0068.jpg

снимка: Николов се включи в панихидата в памет на загиналите, която бе отслужена от Пловдивския митрополит Николай в параклиса в сградата на УМБАЛ „Свети Георги

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук