24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Чешка туристка се удави в Слънчев бряг, издирват в морето 11-годишно момиченце

На 12.07.т.г. около 20.13 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за инцидент в морето между 6 и 7 спасителен пост в Слънчев бряг срещу бистро «Кораба», при който се давела жена.

Изпратените на място полицейски служители установили, че 38 годишния българин И.М. от Габрово предприел първоначални действия за спасяване, но въпреки намесата му, извадената от водата жена – починала. Констатирано е, че удавилата се е 61 годишната чешка туристка О.Б., отседнала в хотелски комплекс в Слънчев бряг.

И.М. заявил, че влизайки във водата за да спасява жената, забелязал и дете, което потънало и повече не успяло да излезе на повърхността. Незабавно са предприети издирвателни мероприятия от служители на «Морска администрация» и «Пожарна безопасност и защита на населението», но тялото на детето не е открито. Установено е, че изчезналото момиченце е 11 годишно от виетнамски произход, постоянно пребиваващо в Чехия, отседнало заедно с О.Б. и 13 годишната си сестричка в Слънчев бряг.

По първоначални данни двете деца заедно с 61 годишната О.Б. влезли в морето, но 11 годишното момиченце започнало да се дави. Жената се опитала да помогне и викайки за помощ првлякла вниманието на българина И.М. Той се отзовал, но успял да извади от водата единствено чешка туристка.

Към момента издирвателните мероприятия за откриване тялото на 11 годишното момиченце продължават.

По случая е образувано досъдебно производство

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук