18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Чисто и просто в пет стъпки

От 1 март 2014 г. Община Бургас въвежда нова, напълно безплатна услуга за изнасяне на строителни и едрогабаритни отпадъци след извършени ремонтни дейности в домовете. Лесно и удобно в 5 стъпки. Какво обаче трябва да направим?

1. Всеки бургазлия, който желае да се освободи от строителни и едрогабаритни отпадъци, трябва да подаде заявка за извозване на тел. 056/85 23 37 или 056/844 820 – адрес; име и телефон за обратна връзка; предпочитана дата и час за извозване.

2. Консорциум „Титан Бургас“, като изпълнител на заявката, е длъжен да извози отпадъците до 48 часа след приемането й. Извозването се осъществява в интервала от 07.30 до 16.00 ч. за дните от понеделник до петък /включително/ и между 09.00 и 12.00 часа за събота и неделя.

3. Строителните отпадъци трябва да бъдат поставени в чували, а едрогабаритните отпадъци – във вид, удобен за товарене.

4. Количеството на отпадъка не трябва да надвишава 3 куб. м.

5. В деня и часа на извозване чувалите със строителни отпадъци и едрогабаритните отпадъци трябва да бъдат изнесени на място с осигурен достъп за специализирания автомобил.

При неспазване на тези изисквания, отпадъците няма да бъдат извозени и отговорността за тяхното третиране и транспортиране носи стопанинът. След стартиране на безплатното извозване, общинските еко инспектори ще засилят контрола по спазване изискванията на Закона за управление на отпадъците и Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Бургас, като при констатиране на нарушения ще се налагат глоби в максимален размер.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук