14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Чисто ново игрище за ОДЗ „Здравец“, скоро

Пореден жест от ДФК „Звездичка” е на път да стане факт. Той е предназначен за най- малките спортисти на Бургас. Текат довършителните строителни работи по изграждането на седма спортна площадка за нуждите на детските градини в града и техните малчугани. Бургаската футболна школа и нейния председател Петър Алексиев успяват да реализират мечтите на подрастващото поколение стъпка по стъпка.

Учебно заведение „Здравец” съвсем скоро ще се сдобие с чисто ново игрище. Между 4 и 6 хиляди лева е стойността на всяка площадка и похвалното, че парите не излизат от джоба на данъкоплатците, а от определени бизнесмени, които протягат ръка на детския клуб- люпилня на футболна дарования. „Все още не съм станал родител, но децата които тренират при нас, ги имам за свои. Раздавам се за тях защото съм убеден, че си струва. Не е обидно да молиш да ти помогнат защото усилията си струват. Спортно- материалната база е много важна и те са допълнителен стимул за малките да развиват и обогатяват качествата си. Общината така или иначе е планувала навярно в тези градини да се построят площадки, изпреварихме я с надеждата, че спестените общински пари ще отидат пак в обществена полза” каза Петър Алексиев.

В края на годината е налице жътва от завоевания. Набор 2005 на тима, извоюва ценен трофей в градски турнир, организиран от клубовете в морския град. С победа срещу „Бургас спорт”.”Несебър” и”Черноморец”, водената от Алексиев селекция триумфира с първото място в спортна зала „Младост”. Сърцата и тактическа зряла игра е била рецептата за победите. През август, същите тези второкласници гръмнаха шампанското в силен международен турнир в Слънчев бряг, като на финала се наложиха убедително срещу „ЦСКА”. П

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук