13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Читалищата също ще кандидатстват за европейско финансиране

Бургаските читалища ще кандидатстват за финансиране по европейски проекти. Читалищата, които се намират на територията на община Бургас, да бъдат по-активни и да кандидатстват за финансиране и по европейски проекти.

Това се споразумяха по време на работна среща читалищните дейци и председателят на постоянната комисия по култура и читалищна дейност към Общински съвет – Бургас Веселин Пренеров. Читалищата поеха ангажимент до края на април да представят цялостна програма и информация за дейността, кръжоците и събитията, които ще организират през годината.

На тази основа ще бъде изготвен единен регистър, който ще бъде качен на официалния сайт на Община Бургас – www.burgas.bg. Така на едно място и само с един клик, всеки който иска ще може да намери информация за читалищната дейност. На 5 юни на открита сцена „Охлюва“ от 10.00 до 20.00 часа ще се проведе общински преглед на всички певчески и танцови формации към читалищата в Бургас като символичен подарък за всички жители и гости на града.

Участниците в срещата се обединиха около идеята да се събират периодично, за да обсъждат всички идеи и въпроси, свързани с тяхната дейност, с което да се оптимизира още повече работата на читалищата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук