11 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Читалището в Царево вече безпрепятствено ще кандидатства по нови европейски проекти

С докладна записка на кмета на Община Царево инж. Георги Лапчев бе учредено безвъзмездно право на ползване на НЧ „Г.Кондолов – 1914” върху сградата, в която се помещават. Правото на ползване се учредява за „читалищни нужди”.

 

 

 

 

 

 

В договора между двете институции е записано, че читалището дава съгласие безвъзмездно, при необходимост, Община Царево да провежда мероприятия в ритуалната зала и салона. Това се прави за улеснение за самото читалище, за да може ръководството му да кандидатства по европейски проекти.

В друга точка общинските съветници гласуваха допълнение в Наредбата за определяне размера на местните данъци и такси на територията на Община Царево. Те взеха решение превозни средства с мощност на двигателя до 74 KW включително, снабдени с действащи катализатори и екологични категории Eвро 3, 4, 5 и 6, да им бъде намален данъка с 40%. Промяната влиза в сила от 1 януари 2014 г.

Общинските съветници взеха решение и за промяна в щата на общинската администрация. След сключен Меморандум между Община Царево и „Водоснабдяване и канализация” ЕАД – гр.Бургас, с който общината предоставя на дружеството за временна експлоатация пречиствателните станции и КПС в гр.Царево, с.Лозенец, с.Варвара и с.Синеморец, се закриват 13 щатни бройки от общинската администрация. Трудовите правоотношения на служителите към Община Царево са прекратени, но са  назначени на работа в дружеството.

Друго важно решение, което взеха днес общинските съветници, бе за прекратяване на дейността на общинско търговско дружество „Здравец – Ц” ЕООД” /общинската аптека/. Това се налага поради факта, че е прекратен договора й със Здравната каса и от тогава се отчита спад на оборота от 40%, който води до фалит. В рамките на сесията, съветниците взеха и решение за провеждане на публично оповестен конкурс за отдаване под наем на същата тази аптека. В договора ще бъде заложено тя да бъде денонощна и да има сключен договор със Здравната каса.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук