14.9 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Чоко Лайфа изригна от Гърция: Българите ядоха турски ху*ща 500 години

Посланието е на приятеля на оправдания Емил Красимиров за гаврата с паметника на Апостола в Морската градина, Исуф Тефиков /на снимката вдясно/и идва директно от профила му в социалната мрежа Facebook. Циничният текст е публикуван на 2 юни, когато се прекланяме пред саможертвата на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. 

Снимка: Facebook

Ето какво пише Тефиков, който се подвизава във Facebook под звучния псевдоним Чоко Лайфа:

„Balgarite se eb*t analno no pak se pravqd na gqvuri qdoha turski huish*a 500 tin godini sega iskat da qdad i cigansgi mor kar“

Към момента Исуф Тефиков е обявен за общодържавно издирване. Според разрешеното от самия него споделяне на местоположението в социалната мрежа, последният му пост е направен от главния град на остров Крит – Ираклио, Гърция.

Припомняме, че:

Районен съд Бургас призна Емил Красимиров за невиновен и го оправда по повдигнатото му обвинение за извършена проява на дребно хулиганство. Съдът установи, че не той, а националистическа организация е извършила деянието, в което той е обвинен – публикуване на снимка на непристойни действия.

С акт за констатиране на дребно хулиганство, съставен от полицията в Бургас, Красимиров е предаден на съд за това, че на 01.06.2015 г. е публикувал снимков материал в интернет пространството „Фейсбук“, а именно снимка пред паметник – бюст на Апостола на свободата Васил Левски, находящ се в Приморски парк в гр. Бургас, с вдигната дясна ръка, свита в неприличен жест, сочещ лицето на Апостола, с което е извършил непристойни действия, нарушаващи обществения ред, общоприетите норми за поведение и морал и демонстрирал оскърбително отношение към националния паметник на културата и явно неуважение към обществото, и с действията си предизвикал силно възмущение от медии и тяхната аудитория.

От обясненията на Красимиров съдът установи, че той действително е извършил оскърбителна жестикулация пред паметника на Васил Левски в парк в гр. Бургас, заедно със свой съгражданин от гр. Камено /Чоко Лайфа/ след употреба на алкохол. Той твърди, че деянието е сторено през 2013 г., както и че не е знаел кой го е заснел, нито е поръчвал на някого да го снима. Той обаче признава виновното си поведение и изразява съжаление за постъпката си.

Решението на Районен съд Бургас подлежи на обжалване пред Окръжен съд Бургас.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук