7.1 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Чудесна зона за игри в парк „Минерални бани“ /галерия/

В парк „Минерални бани“, близо до археологическия комплекс Акве Калиде, Община Бургас създаде прекрасна зона за игри, много различна от всички останали в града. Ще я ползват предимно нарастващият брой деца от близките квартали Банево и Ветрен.

Новата зона обаче е и важен етап от цялостното благоустрояване на археологическия комплекс с древните терми и реставрираната Сюлейманова баня. Освен разглеждането на старините, сега туристите ще могат да остават повече време в района, където децата им да поиграят в интересна паркова среда сред природата.
В новата зона има обособен въжен комплекс с две съоръжения за катерене -„Пирамида“ и „Октопод“.

Там има специални люлки, подходящи за използване от деца с физически увреждания. Съоръженията са с доказано качество и издръжливост, отговарящи на всички изисквания за безопасност и европейски стандарти. На места е положена настилка от пясък, която е с много добри ударопоглъщащи свойства и се вписва хармонично в природната среда.

Площадката се допълва от обикновени люлки, клатушки и комбинирани съоръжения. Доставени са нови кошчета, пейки, тенис маси, чрез които се обособяват допълнителни пикник зони и кътове за отдих.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук