18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Чужди отбори със заявки за лагер в Созопол

През 2015 година Созопол ще посрещне отборите по време на Европейското футболно първенство за юноши до 17 годишна възраст. За тази цел се извършва мащабна реконструкция на стадиона, като цялата инвестиция е за 4 млн.лв. Част от модернизацията на „Созопол Арена” вече е приключила, но предстои още работа. Стадионът е с естествен терен с три вида компютърна система, осветление, което се ползва и в момента на мачовете от първенството на В група; официална трибуна в сектор „А“, просторни съблекални, възстановителен център, медицински център, модерно оборудван фитнес.

Левски вече избра Созопол за своята зимна подготовка, а старши треньорът Антони Здравков заяви, че условията в Созопол са по-добри от тези в Агиа Напа и Анталия. ЦСКА също тренира на стадиона преди мача с Черноморец. Кметът Панайот Рейзи е категоричен, че с новата база Созопол успешно може да развива спортен туризъм. Вече са проведени разговори за лагер  на полски отбор през лятото има интерес и от други отбори.

Кметът на Созопол е сред новите членове на Изпълкома на Българския футболен съюз. Той спечели делегатите на седмия конгрес на БФС с това, че помага за развитието на футбола в Созопол. Рейзи се надява, че с членството си в Изпълкома ще може да следи по отблизо европейските програми за финансиране изграждането на спортна инфраструктура.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук