13.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Шампионатът по плажен футбол започва от Бургас

На 16 и 17 юни /събота и неделя/ Бургас ще е домакин на І-ви кръг от Държавното първенство по плажен футбол. Състезанието ще се проведе на Централния плаж. То се организира съвместно от Български футболен съюз и Община Бургас. В него ще вземат участие около сто състезатели от 8 отбора.

Интересни неща около турнира съобщи днес по време на пресконференция представителят на футболния съюз Валентин Зайков. Той похвали активността на кмета Николов, която се е оказала решаваща за организирането на кръг от първенството в Бургас. По негово настояване и с подкрепата на БФС градът ще кандидатства за домакин на следващите финали за европейската купа по плажен футбол. Това е форум, който събира на едно място минимум 24 национални отбора и се излъчва по телевизия Евроспорт.

„Имаме общата амбиция да направим Бургас сериозен център на плажния футбол“, добави зам.-кметът д-р Лорис Мануелян /който, между другото, днес е рожденик/.

Иначе в започващия утре турнир ще участват отборите на:

 

Мастър – Бургас

Одесос – Варна

Академик – София

Отбор на МВР

Тича – Долни Чифлик

ФК Русе

Варненски момчета

Вяра, Надежда, Любов – това е отбор, съставен от варненски свещеници

 

Откриването на състезанието е насрочено за събота от 11.00 часа, но срещите ще започнат по-рано и ще протичат в часовете 09.00 – 13.00, 16.00 – 19.30; за неделя: 09.00 – 13.30, 13.30 часа – официално награждаване.

Победителят ще получи Купата на кмета, а Община Бургас е подготвила и специални награди  – за най-добър вратар и най-полезен състезател.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук