13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Шведът ритнал камериерка: И аз не се харесвам, мразя се дори

Шведът Ралф Георг Сундберг, който ритна жестоко камериерка в Слънчев бряг, съжалява и се извинява на пострадалата и на всички българи. Това няма да го повторя, много съжалявам, заявява мъжът в интервю за „24 часа“. Той знае, че и негови сънародници също го критикуват за постъпката и настояват за тежко наказание.

„Да, на кого би му харесало това, което направих? И аз не се харесвам, мразя се дори“, категоричен е шведът. Той казва, че не е луд, осъзнава какво е направи, но не помни нищо. Ралф Сундберг заявява, че се чувства виновен, но не помни нищо, защото е бил пиян – не помни нищо от онази нощ, не помни жената. Пътувал заедно с братята си до България с влак, автобус и самолет. Във влака е изпил две бутилки вино. В самолета си поръчали малко уиски и чаша вино. След това се чувствал като изгубен, паметта му се губи.

Шведът е готов да помогна на пострадалата жена – „с всичко – с лечение и каквото трябва“. Ралф Сундберг казва, че не познава българското правосъдие, но се надява наказанието му да не е повече от няколко месеца.
53-годишният Ралф Георг Сундберг в момента е с мярка за неотклонение „постоянен арест“, която изтърпява в следствения арест към затвора.

На 3 юни той изрита брутално в лицето камериерка в хотел „Марвел“ в Слънчев бряг, а видеото, запечатало зверството, обиколи български и световни агенции. Срещу Сундберг бе повдигнато обвинение за лека телесна повреда по хулигански подбуди, за което законът предвижда наказание глоба, пробация или лишаване от свобода до 3 г., ако лицето е осъждано.

По време на интервюто шведът на няколко пъти се разплаква, повтаря непрекъснато, че съжалява. За себе си разказва, че е от малкото селище Бисгордън. Работи в предприятие от дърводобивната промишленост, което е свързано с обработката на млечни продукти. Подготвя и подрежда стока.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук