16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Шествие в памет на жертвите от пътни инциденти

Сдружение „SOS-ПТП“ и Фондация „Безопасни улици от Валя“ организират Шествие в памет на жертвите от пътни инциденти. Инициативата е предвидена за 17 ноември, когато се отбелязва и Световния ден за възпоменаване на жертвите при катастрофи. Тя ще се проведе пред сградата на община Бургас от 17.00 часа. 

Всички, със запалена свещ, ще изминем пътя до терасата на Казиното в Морската градина на Бургас като поставяме светещи фенери по целия бул. „Богориди“. Ще почетем паметта на загиналите при пътни инциденти като запалим летящи фенери и ги пуснем да отлетят във въздуха както „отлетелите“ души на без време отнетите човешки животи“, пишат в съобщение до медиите, организаторите от Сдружението.

От 11:00 часа на същия ден ще се проведе Автошествие, в което ще се включат и български състезатели със спортните си автомобили. По ул. „Транспортна“ те ще покажат на всички как са пригодени техните автомобили за състезанията и високите скорости и ще обяснят на участниците и гостите защо личните автомобили не трябва да се
използват за гонки и високи скорости.

С резолюция на Асамблеята на ООН от 2005 година всяка трета неделя на ноември е обявена за Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортни произшествия. На този ден в редица страни по света се отдава почит и внимание към загиналите и пострадалите от пътно-транспортните произшествия.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук