12.6 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Шефът на АПИ в Атия: Започваме незабавно проектиране на кръгово с пасарелка (видео)

Пътната агенция започва процедура по проектиране на „кръгово“ с прилежаща пешеходна пасарелка при кръстовището  за Атия и Военноморска база – Бургас. Това обяви шефът на агенцията инж. Дончо Атанасов, който се срещна с жители на селото.

По думите му, за реализацията на проекта ще бъдат нужни около 1 300 000 лева като по-голямата част от средствата ще се използват за изграждането на кръговото кръстовище, което ще запази четирите ленти на основния път Бургас – Созопол.

Според директора на Агенция „Пътна инфраструктура“ дейностите трябва да приключат до лятото на 2018 година. От община Созопол съобщиха, че до изграждането на пасарелката за пешеходци, администрацията ще осигури общински терен и временна спирка в центъра на Атия, която ще се обслужва от ученическите автобуси, за да не се налага децата да пресичат пътя.

Припомняме, че преди ден на пешеходната пътека при разклона за село Атия беше блъснат 16-годишния Костадин. Рано тази сутрин жители на Атия и Черноморец блокираха пътя Бургас – Созопол в знак на протест срещу войната по пътищата. До изграждането на кръговото кръстовище и съоръжението за пешеходци по участъка ще бъде положена нова, шумяща хоризонтална маркировка, каза още инж. Атанасов.

„Това е единственото, което можем да направим. Казвам отново, запозваме незабавно проектиране на ново кръгово кръстовище и пасарелка. Ще действаме възможно най-бързо“, увери Дончо Атанасов

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук