12.1 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Шефът на АПИ: Цената на винетката е много ниска!

Цената на винетката у нас е много ниска, смята директорът на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) Лазар Лазаров. Той посочи, че преминаването на една кола от граничнопропускателния пункт „Капитан Андреево“ до „Дунав мост 2“ струва 10 евро.

„В други държави цените са много по-високи“, допълни той пред БНТ. Лазаров се спря и върху електронната винетка.

„Спряна е обществената поръчка за електронни винетки, защото процедурата се обжалва от неизвестна за нас фирма – Мархинженеринг, която чрез профила, който виждаме в системата за данни, не се занимава и не й е основна дейност изпълнението на електронни системи за управление на пътен трафик“, каза той.

„Подозираме, че това е жалба, която е пусната с цел да облекчи някого при подготвянето на документи или пък да отложи във времето изпълнението на тази система“, допълни директорът на АПИ.

Според Лазаров с въвеждането на електронната винетка, тя ще има предимството да важи от датата на закупуване до датата на изтичане на съответния срок. Тя ще бъде купувана по няколко начина – в интернет, в пункт, както и по банков път.

„Ние сме отворили всички възможни средства, за да може да бъде закупена тази винетка. След това когато се въведе регистрационния номер на автомобила, той влиза в една база данни и от там нататък човека се чувства сигурен за купената винетка“, обясни още Лазар Лазаров.

По думите му контролът ще бъде извършван по няколко начина – със стационарните камери и с мобилни екипи, които ще се занимават само със снимане на пътния трафик./ dnes.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук