20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Шефът на ДАИ арестуван за подкуп

Шефът на агенция „Автомобилна администрация“ (бившата ДАИ) Цветелин Цветанов е бил арестуван в специализирана акция на ДАНС, ГДБОП и специализираната прокуратура, пише „24 часа“.

Акцията е започнала днес на територията на София, Враца и Видин. Работи се по разследвания за изнудване на превозвачески фирми, вземане на подкупи за издаване на превозвачески лицензи и фалшифициране на протоколи от шофьорски изпити и издаване на фалшиви книжки, обясниха източници от службите.

Претърсванията в клонове на автомобилната администрация на територията на тези триобласти продължават. Според разследващи са намерени вече доказателства. Имало дори тетрадки, в които са описвани приходите от корупцията.

При акцията са открити и банкноти в различна валута. до редакционното приключване на броя бяха преброени 13 000 лв. и 6000 евро.

Освен шефът на агенцията Цветанов са арестувани 3-ма служители във Враца, 3-ма във Видин, а в столицата задържаните са 8. Арести се очакват и във Варна и Габрово.

От министерството на транспорта потвърдиха, че ГДБОП и ДАНС са влезли в автомобилната администрация и входът в сградата на министерството е отцепен. Те не бяха уведомени за ареста. Министърът на транспорта Ивайло Московски е разпоредил шефът на сигурността на ведомството да окаже съдействие на разследващите, а ако се докажат нарушения, извършителите да си понесат отговорността.

Цветелин Цветанов бе назначен от премиера Борисов по предложение на Московски на 12 януари 2015 г. Тогава за “24 часа” Московски каза: “Имам му доверие.”
Цветанов смени предишния шеф Димитър Ганев. Московски търсеше човек, който да се справи с корупцията в автомобилната администрация и най-вече в регионалните звена. Това се наложи след скандалите във Велико Търново и Плевен заради тъй наречената такса спокойствие. Първата му кандидатура бе на бившия шеф на антимафиотите Станимир Флоров, но премиерът не го назначи.
Цветанов е от Плевен, инженер е по професия, работил е 5 г. в “Проучване и добив на нефт и газ”, бил е в “Луфтханза техник”, бил е регионален шеф на автомобилната администрация за Плевен, Ловеч и Габрово. В края на 2012 г. е освободен и е станал управител на общинска фирма.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук