13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Шефът на онкото за скандалния запис: Долно е да правиш клипове, никой пациент не е останал необслужен

„Много е долно да влезеш в едно лечебно заведение, да правиш клипове, да раздуваш нещата, да подсилваш, да задаваш подвеждащи въпроси. Ако пациентът е имал проблем първо към мен е трябвало да се обърне, аз на всеки съм се отзовавал.” Така директорът на Областния онкологичен център д-р Радостин Дичев коментира , изпратеният в Нова телевизия видеоклип в рубриката „Моята новина”.Видеото показва как служителка на рецепцията обяснява, че час за преглед може да се запази единствено в петък и болните се редят на опашка от 5.30 часа сутринта.

Dichev„Тези записвания наистина се правят всеки петък за следващата седмица. Ние сме разигравали различни варианти, но този се оказа най-удачен. Ако примерно се записват пациенти всеки ден, това значи всеки ден да има едно стълпотворение. Но искам да подчертая, че пациенти се записват не само на регистратурата, а и на три телефона. Единственият проблем, е че бързо свършват номерата за химеотерапевтичните кабинети, които са два , но в крайна сметка никой не е върнат. Няма драма, това че някой е дошли в 5.30 да чакат съжалявам ние отваряме регистратурата в 7.30 часа, тогава да заповядат.”, обясни пред zonaburgas. Bg д-р Дичев. По думите му проблем е и големия брой онкоболни в региона и недостига на специалисти. „За някои от лекари като свършат номерата болните се пренасочвали към техни колеги от същата специалност, така че никой не остава необслужен”, коментира още директорът на онкото в Бургас.

Д-р Радостин Дичев каза още, че е направил забележка на служителката на регистратурата. На клипа се вижда как тя почти се е излегнала на стола и нехайно отговаря на пациента. „Тя не е медицинско лице. Аз не знам в какъв момент са я хванали на регистратурата, от нейното поведение не може да се прави статистика и изводи за обслужването в поликлиниката, тя е добронамерен човек и е искала е да помогне.”, коментира още директорът на Областния онкологичен център.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук