13.8 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Школският звънец би за Първото частно училище с изучаване на чужди езици „Бургас“

23 деца от предучилищна възраст до 7 клас чуха днес първия школски звънец в Първото частно основно училище с изучаване на чужди езици в Бургас. Новото училище предлага модерно светско възпитание и целодневно обучение за деца на възраст от 7 до 15 години. Детето тук е поставено в центъра на образователния процес. Интензивно изучаване на английски език и руски език са задължителните езици в учебната програма. 

Изучаваното на трети чужд език  започва в 4 клас- немски или френски език и задължителният втори език е руски. Учениците могат да участват в действащите клубове по интереси, индивидуални занимания и спорт, театър, музика и рисуване.

 

По време на първия учебен ден днес, Фондация „Безопасни улици от Валя” стартира и инициативата crossing guard на пешеходните пътеки пред училищата.   

Гост на първия учебен ден беше областният управител на Бургас Константин Гребенаров, Йорданка Ананиева-заместник кмет по образование и култура на община Бургас, Мария Димитрова от  Фондация „Безопасни улици от Валя”.

Със звуков сигнал на сирени започна  първият учебен ден в Бургас. Инициативата е на Фондация   „Безопасни улици от Валя”  и Община Бургас и е в памет на всички деца, загинали при пътни инциденти. Целта е чрез звуковия сигнал да се привлече вниманието на всички шофьори към най-уязвимите участници в движението-пешеходците и особено децата, както и да се почете паметта на хилядите малчугани в цялата страна, които няма да прекрачат училищния праг

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук