17.1 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Шофьорите ще продължават да плащат 2 лв. на час за престой на наказателен паркинг

Общинският съвет отхвърли искането на БСП шофьорите, чийто автомобили са репатрирани заради неправилно паркиране да не бъдат задължавани да плащат такса за престой на автомобила на наказателния паркинг. Според тях не е законно да се освобождава автомобила само, ако собственикът плати пари за престой- 2 лв. на час за престой на паркинга.

общински съвет

 

Евгений Мосинов от БСП каза, че в тази докладна няма политика. БСП предлага оптимален режим на паркиране в Бургас и репатрирането на автомобилите. „Ние не сме против премахването на синята зона. Докладната касае принудителното преместване на автомобилите и условията при които се предават на собственика си. По силата на текст в Наредбата шофьорът си получава автомобила, след като плати разходите по преместването или времето за престой на наказателния паркинг. Имаме ли основания за тази практика!?. Общината не може да си събира разходите по преместването, не е законосъобразно. Освен глобата за неправилно паркиране собственикът плаща и допълнителни разходи за престой на наказателния паркинг. Синята зона търпи критично отношение. Наясно сме, че трябва да има синя зона, но режимът трябва да е по-честен спрямо гражданите”. Разноските на общината са тип вземани, но не на момента, ако някой откаже да плати”, заяви Мосинов.

Валентин Касабов от НФСБ заяви, че общината упражнява рекет към шофьорите. „Защо не сформирате една група за бой с бухалки и да следвате светлия пример на Бойко Борисов”, заяви националистът.

Председателят на общинският съвет Константин Луков заяви, че наредбата препраща към Закона за движение по пътищата, в който се казва, че разходите за принудително преместване на неправилно париране на автомобилът  за сметка на нарушителя. Луков заяви, че изказването на Мосинов е популистко.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук