13.2 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Шофьорка, убила пешеходец, отива на съд

Окръжна прокуратура -Бургас внесе обвинителен акт и предаде на съд Димитрина Калоянова   за това, че на 10 декември 2012г., около 18.05 часа, в Бургас, на ул. „Одрин“, до завод „Спартак“, след движение с несъобразена скорост, блъска пресичащ пешеходец.

Подсъдимата, управлявайки   лек автомобил се движила от центъра на Бургас, посока ВХТИ, като преминала през пл.“Трапезица“. Около 18.05 часа се намирала на ул.“Одрин“, преди завод „Спартак“.

По същото време, от ляво на дясно на пътното платно, пред лекия автомобил, управляван от Калоянова, пострадалият със спокоен ход предприел пресичане на ул.“Одрин“. Водачът на движещия се в противоположната лента за движение спрямо тази на Калоянова, лек автомобил го възприел и спрял, за да го пропусне. Когато Калоянова, вече била на около 46 м. от мястото на удара, пострадалият пешеходец навлязъл в дясната лента, по която се движил лекият автомобил, управляван от подсъдимата.

През това време подсъдимата, управлявайки лекия автомобил, продължила движението си направо, като последвал удар с пострадалото лице.

Мястото на удара по дължината на пътя е било на 1-2 метра преди пешеходната пътека.

Пострадалият бил незабавно откаран в МБАЛ – Бургас, където на 09.02.2013г. починал.

Окръжен съд –Бургас е насрочил съдебното заседание за 20.04.2016г.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук