6.5 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Шофьорът на линейка, който се блъсна в товарен влак край Карнобат, отърва затвора /снимки от катастрофата/

Две години условно наказание с 3 години изпитателен срок наложи Окръжен съд – Бургас на шофьорът на линейка Димитър Димитров. Той беше признат за виновен, че на 1 април 2013 г., шофирайки с линейка „Ситроен Джъмпър“, собственост на Център за спешна медицинска помощ-Бургас, се блъска в товарен влак. Инцидентът става през нощта между ж.п. гара „Лозарево“- ж.п. гара „Карнобат“.  Шофьорът на линейката преминава пред неохраняем ж.п. прелез без да се съобрази със задействаните светлинен и звуков сигнал за преминаващ влак. При инцидента загива фелшерката в линейката.

линейкаОкръжен съд – Бургас лиши подсъдимия от право да управлява моторно превозно средство за срок от 3 години.

По искане на наследниците на пострадалата – тримата членове на семейството й бяха конституирани като частни обвинители. По делото не са предявени граждански искове нито от тях, нито от собственика на специализирания автомобил.

товарен влакСъдебният състав разгледа процеса по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна вината си и фактите в обвинителния акт. Съдът намали първоначално определеното му наказание от 3 години лишаване от свобода с 1/3 и му наложи 2 години лишаване от свобода, чието изтърпяване отложи с 3 години изпитателен срок.

линейка инцидентПрисъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд Бургас в 15-дневен срок .

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук