9.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Щангистът Иван Марков отново е най-добрият бургаски спортист

10-те най-добри спортисти за 2013 г. бяха наградени на специална церемония в сградата на Община Бургас. Тази година церемонията се проведе под мотото „Силата е в ръцете на младите“. За втора поредна година класацията оглави световният вицешампион по вдигане на тежести Иван Марков. Наградата прие неговия брат и треньор Георги Марков.

Второто място спечели 12-годишната  Теодора Тодорова, златна медалистка от Световното първенство по шото кан, което се проведе през октомври в Сърбия.

Третото място зае младият бургаски шахматист Цветан Стоянов, спечелил световното първенство по шахмат, в Порто Карас. В челната десятка  са още състезатели по спортни танци, кик бокс, лека атлетика и свободна борба. Двукратният световен шампион по муай тай Йордан Янков  и спортист на годината за Бургас през 2011г.,  тази година стъпи за първи път на професионалния ринг. 

Специална номинация на Община Бургас за спортист с хора с увреждания беше отличена състезателката в тласкане на гюле Есмерай Ибрям, с треньор Стела Енева – двукратна параолимпийска  вицешампионка от Лондон 2012г.

Наградите бяха връчени от кмета на Бургас Димитър Николов, който обеща общината да продължи да поддържа бургаски спорт.

Илия Лалов- предс.  на Асоциацията за параолимпийски спорт връчи благодарствен плакет на община Бургас за доброто сътрудничество в провеждането на параолимпийски състезания в града от 1997г. насам.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук