16.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Ще бръкнат ли в джоба на клошарите?

От Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ искат да се забрани на гражданите да продават отпадъци от опаковки. От организацията вече са подготвили съответните предложения за промяна в Закона за управление на отпадъците.

Мотивът им е, че клошарите вземали пластмасовите и картонени опаковки от контейнерите за разделно събиране, с което нанасяли щети на фирмите, занимаващи се с оползотворяването на отпадъците. От Българската асоциация по рециклиране обаче не одобряват една от предложените промени в закона, а именно идеята площадките за предаване на пластмаса и хартия да бъдат в промишлените райони на градовете, пише investor.bg.

Пунктовете за метални отпадъци бяха изнесени в промишлените райони и според асоциацията това е една от причините те да намалеят от 2300 през 2012 г. на 900 през тази година. Към момента все още не е ясно как ще се следи за спазването на забраната. Негативните коментати в социалните мрежи от изнесената информация не закъсняха. Голяма част от хората не са съгласни с въвеждане на ограничението.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук