16 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Ще екстрадираме ирландския мафиот, но след делото у нас за наркотици

Окръжният съд в Бургас днес реши да екстрадира ирландският мафиот Винсент Калопи в родината му. За Колопи има европейска заповед за арест от Върховния съд в Дъблин от 30 ноември 2011 г. Той е обвинен за заплаха за убийство и сплашване на свидетел, което предвижда от 10 до 15 години затвор. Екстрадирането му обаче ще стане едва когато у нас приключи делото за притежание на наркотици. В момента в България ирландецът е с повдигнато обвинение по чл. 354 а от НК. Решението може да се обжалва в 5-дневен срок пред апелативните магистрати.

Междувременно пред окръжните магистрати днес се изправи и по-малкия брат на Винсент, Джонатан. За него няма европейска заповед за арест, но е с повдигнато обвинение за притежание на антидепресанти, намери при ареста в апартамента му в Слънчев бряг. Окръжният съд го остави зад решетките.

Бащата на ирландците има апартамент във ваканционно селище в близо до Несебър в село Тънково. По време на делото на Винсент  Калопи вчера в Апелативния съд той се държа заплашително с журналистите и забрани да бъде сниман, като ги заплаши със съд. Затова във вчерашното видео образът му е скрит.

Двамата братя бяха арестувани след акция на ГДБОП на 25 март в Слънчев бряг.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук